Blog

Als je doet wat je altijd deed…..

…Zul je krijgen wat je altijd kreeg, of minder (vrij naar A. Einstein)

Vandaag reed ik door mijn woonplaats en kwam ik langs de snackbar. Het viel me op dat er zoals altijd, een grote plastic ijsco voor de deur stond, om de aandacht te vestigen, ik denk op de verkoop van ijs. Maar ondertussen is het al december en er wordt vast niet veel ijs meer verkocht. Ik stelde me voor dat de eigenaar van de snackbar dagelijks die enorme ijsco naar buiten rolde, zonder zich af te vragen waarom hij dat deed, puur uit gewoonte, nam ik aan. Tegenover de snackbar zit de skiservice. Ook die hadden ijs voor de deur, maar dan in de vorm van de aankleding van de kerstboom die daar opgetuigd stond. Enkele keren per week zag ik daar een aanhanger met verse sneeuw, om de aandacht te vestigen op de wintersport. Dit beeld zette me aan het denken.

IMG_4493

In hoeverre speel jij in de op de vragen van je klanten of houd je je bezig met waar jouw klanten op dit moment mee bezig zijn? Ga je mee in de veranderende markt of omgeving, of blijf je doen wat je altijd deed? Verwacht je dat je na verloop van tijd nog steeds hetzelfde zult krijgen en nog steeds gezien wordt, of vraagt deze tijd iets anders van je? Welke verandering is er bij jou nodig?

0
  Verwante berichten
  • No related posts found.