Blog

Hiking op de Hoge Veluwe

Gisteren heb ik voor het eerst een échte lange afstand gelopen. Een afstand die in de richting komt van wat me straks bij de 4-daagse in Nijmegen ook te wachten staat en ik verwacht ook vergelijkbaar met de inspanning in de eerste dagen van de Kili-Challenge.
In het Nationaal Park Hoge Veluwe had ik een route uitgezet over de Lange Afstands Wandelpaden van 40 km. Eerst van Schaarsbergen naar Otterlo en dan via een bocht richting Hoenderlo terug naar Schaarsbergen. Ik had geen idee wat me precies te wachten stond want ik was er nog nooit geweest en deze afstand had ik ook nog nooit gelopen, dus een beetje spannend vond ik het wel. In de ochtend was ik misschien daarom al vroeg wakker en vanaf 06:00 kon ik niet meer slapen, dus ik ben er toen maar uitgegaan. Ik was al in Arnhem, dus hoefde niet ver te reizen. Rustig ontbeten en mijn rugzak ingepakt met voldoende water en eten. Even na 08:00 startte ik en tegen 17:00 was ik uiteindelijk weer terug bij de auto. Het was een heerlijke tocht, wél zwaar want grotendeels onverhard terrein en niet overal vlak. Het laatste uur had ik regen én liep ik grotendeels omhoog, dus de droge kleren in de auto en de reep die ik mezelf op het einde had beloofd waren heel erg welkom.
Onderweg heb ik wat beelden gemaakt, die je kunt bekijken in onderstaande video.

0
  Verwante berichten