Blog

Meten van teamperformance

Recent bekeek ik de film Moneyball over het Californische honkbalteams de Oakland Athletics. De manager van het team, Billy Bean gespeeld door Brad Pitt, krijgt in 2002 de opdracht om na het verlies van een aantal sterspelers, het team opnieuw vorm te geven. Het budget van het team is echter zeer beperkt ten opzichte van de andere teams in dezelfde competitie. Billy trekt een jonge econoom aan om het team op basis van statistieken vorm te geven, volledig tegen de tot dan toe gebruikelijke manier van werken in. Gedurende het seizoen, keert het tij voor de A’s en werpt de aanpak zijn vruchten af.
Deze film deed me nadenken over het meten van teamperformance en teamontwikkeling, ook buiten de sport. Kun je daadwerkelijk meten waar een team staat en hoe ga je om met de informatie die uit zo’n meting komt?
Jazeker, een teamtest is bruikbaar als vertrekpunt of tussentijds ijkpunt en kan een uitstekende basis voor een gesprek met elkaar vormen. Het GRPI model voor teamontwikkeling is goed toepasbaar en heeft voldoende diepgang om ook met regelmaat toegepast te worden. Op mijn site heb ik daarom een gratis team-test beschikbaar gemaakt. Ik nodig je van harte uit om de test te doen voor je eigen team en me te laten weten wat je er van vind.

0
  Verwante berichten
  • No related posts found.