Blog

Meters maken

Gisteren heb ik weer een training-etappe gelopen. Deze keer van Bilthoven naar Wijk bij Duurstede. Mijn doel was om de loop van de Kromme Rijn helemaal te volgen. Deze loopt van de Oude Rijn in Wijk bij Duurstede naar het Ledig Erf in Utrecht, waar de Oude Gracht begint. Een totale afstand van ruim 40km, waar ik ongeveer 8,5 uur over zou doen.
Het was een warme dag en het begin van de route die ik had uitgestippeld ging door een koel bos, maar hoe verder ik kwam hoe opener de route en hoe meer de zon brandde. Daardoor werd het de laatste paar uren flink afzien, maar de gedachte dat het allemaal voorbereiding en training was, hielp me er doorheen. Heerlijk toen ik een uurtje voor het einde een verkoelend ijsje kon kopen en daarbij in gesprek raakte met andere wandelaars. Spontaan gaven ze een bijdrage aan mijn actie voor War Child, echt hartverwarmend.

Terug in de bus naar huis zag ik in een sneltreinvaart stukken van de route langsflitsen, die ik die dag gelopen had. Het vond het heel mooi dat deze rivier door mijn wandeling veel meer betekenis voor me had gekregen. Ik weet nu hoe belangrijk deze waterloop met haar jaagpad in vroeger tijden is geweest en waar het water in de Oude Gracht en de Vecht vandaan komt!

0
  Verwante berichten