Blog

Vierdaagse Nijmegen

Van 18 tot 21 juli heb ik deelgenomen aan de Vierdaagse van Nijmegen als training voor de beklimming van de Kilimanjaro voor War Child volgend jaar. In vier dagen liep ik een afstand van 200 km, tussen 47.000 andere deelnemers die 30, 40 of 50 km per dag liepen. Ik vond het bijzonder om te ervaren dat het evenement door zowel publiek als lopers gedragen werd. Het is niet over-georganiseerd en dat geeft een heel aparte en ontspannen sfeer.
Ontegenzeggelijk waren het zware en inspannende dagen, met zowel heel warm weer als enorme regenbuien met onweer. De korte nachten kwamen daar nog bij, want de start voor mijn afstand was al om 04:00. De grootste uitdaging voor mij tijdens het lopen was om geen blaren te krijgen en dat is zo goed als gelukt! Soms met kunst en vliegwerk door bijvoorbeeld mijn natte sokken vol te stoppen met oude kranten en ze dan 2,5 uur zwaaiend in de hand mee te nemen. En natuurlijk het insmeren met verzorgende creme, elke rustpauze. Ik ben nog nooit zoveel met mijn voeten bezig geweest en nooit was ik zo blij met de manier waarop ze mij droegen.
Onderweg heb ik veel bijzondere mensen ontmoet en hele mooie gesprekken gevoerd. Nieuwe vriendschappen gemaakt en bestaande vriendschappen versterkt. Wat een fantastisch evenement was het en ik heb volop genoten. Volgend jaar ben ik er zeker weer bij!

0
  Verwante berichten