Teamwork

Uitdaging voor organisaties

De wereld verandert en organisaties veranderen. We staan voor de uitdaging meer werk te moeten doen, met minder mensen. De resultaten of de kwaliteit moet verbeteren, de winst moet gemaximaliseerd worden met een minimum aan verzuim en het liefst met tevreden medewerkers. We hebben alle middelen voor communicatie beschikbaar, maar communiceren we ook echt?

De kracht van teams

Ik geloof in de kracht van teams. Een groep mensen met dezelfde ambitie, hetzelfde doel, is tot enorme prestaties in staat en ervaart daarbij ook het plezier van het samenwerken. Dat heb ik zelf ervaren en dat gun ik anderen. In de praktijk blijkt dat het niet alle teams lukt om tot die enorme prestaties te komen, terwijl organisaties wel vragen om excellente teams en top prestaties. Ik begeleid organisaties en teams in die ontwikkeling.

In beweging

Teams lopen in hun ontwikkeling vaak ergens vast, of ervaren dat het beter zou kunnen. Of het nu gaat om een startend team, een gevorderd team of een ervaren team dat al lang bij elkaar is. Elke team-fase heeft zijn specifieke kenmerken en stelt eigen eisen aan de teamleden en het leiderschap. Op basis van een interview en verschillende teamscans kunnen we een beeld vormen over de fase waarin jouw team zich bevindt. Ik gebruik hiervoor een combinatie van de modellen van Tuckman en Lencioni. Een teamscan volgens de DISC profielanalyse werkt vaak ook verhelderend en geeft aan waar de valkuilen en kwaliteiten zitten. Zo word ook het potentieel zichtbaar. Soms heeft een organisatie zelf ook al ideeën waar groeimogelijkheden liggen. Daar gaan we dan ook mee aan de slag. Vanuit vanuit mijn perspectief en afstand zorg ik dat teams in beweging komen en de volgende stap kunnen zetten. Zie ook Trajectaanpak voor teams.

Lees verder