Blog

We zijn onderweg!

Afgelopen zaterdag hebben we de eerste bijeenkomst met een groot deel van de deelnemers van de Kili Challenge 2018 gehad in Hilversum. We hebben stilgestaan bij het mooie werk van WarChild en onze bijdrage daar aan. Het Batman filmpje, waar zo goed uit blijkt hoe nodig dit werk is, raakte me toch weer en ik stond met een brok in mijn keel. Mocht je het nog niet kennen, scroll maar even naar beneden.

We hebben met elkaar kennis gemaakt aan de hand van meegebrachte voorwerpen en samen een stuk gewandeld in het bos, onder leiding van een gids, die onderweg vertelde over bijzondere paddestoelen. Na de wandeling lieten twee oud-deelnemers ons kennis maken met een aantal oefeningen die we zelf als voorbereiding kunnen doen, voor het versterken van bovenbeen- en core-spieren. De lunges, push-ups, squats en burpees matten ons even lekker af. Het doen van de oefeningen leverde voor sommigen nog wat hilarische momenten op, maar ik ben er van overtuigd dat het echt gaat helpen als je een flinke basisconditie hebt. Een aantal weken geleden ben ik zelf begonnen om wekelijks BootCamp trainingen te volgen in het bos. Daar komen precies deze oefeningen aan bod en elke keer kom ik er weer afgepeigerd van terug, dus ik ga er van uit, dat ik het best kan gebruiken 😉 Mijn wandeltrainingen staan nu op een wat lager pitje dan in het begin van het jaar, maar ik merk wel dat alles nu langzaam samen gaat komen en concreter wordt. Mijn ticket naar Tanzania heb ik vorige week ook geboekt en over twee weken hebben we een trainings weekeinde in de Belgische Ardennen, ook met alle deelnemers. Dan gaan we uitgebreider lopen en natuurlijk overnachten we dan in tentjes.
Leuk hoor, dat het nu nóg concreter gaat worden! Nog maar 4 maanden voordat ik (als het goed is) op de top sta!

0
  Verwante berichten